Design valaisimien uskomattomat tarinat


Monien design valaisinten takaa löytyy uskomattomia tarinoita. Tarinat kertovat muotokielen lisäksi taustaa siitä, mistä suunnittelijat saavat inspiraatiota ja intoa valaisimen luomiseen.

Alla poimintoja valikoimamme ihastuttavista design valaisimista, joiden jännittävät tarinat tuovat eloa monenlaiseen sisustukseen ja tilaan. Tiesitkö, että sinunkin kodin valaisimella voi olla tarina?

Inspiraationa tulppaani

Joakim Fihnin suunnittelema Tulip kattovalaisin on saanut inspiraatiota tulppaanista. Sen metalliset taivutetut ja kerrostetut varjostimet saavat valon heijastumaan kauniisti joka puolelle huoneeseen.

Inspiraationa kuu

Verner Pantonin upea Moon kattovalaisin on suunniteltu jo vuonna 1960. Tämä kuunmuotoinen ajaton valaisin todistaa, että Verner Panton (1926-1998) oli muotoilussaan huimasti aikaansa edellä. Verner Pantonin mallit eivät ole pelkästään klassikkoja vaan ennen kaikkea ajattomia, täydentäen sisustuksen aikakaudesta riippumatta.

Inspiraationa luonto, metsät ja järvet

Heli Mäkirannan suunnittelemassa QUU valaisinmallistossa aito puu ja lasi kohtaavat harmoonisella tavalla. QUU valaisimet valmistetaan saarnista, joten jokainen tuote on uniikki kappale. QUU mallisto on saanut inspiraatiota luonnosta, metsistä ja järvistä tuoden kotiin ripauksen luontoa ja aitoa suomalaista tunnelmaa.

Inspiraationa kultakalamalja

Laura Väreen suunnittelema Malja-pöytävalaisin on saanut ilmeensä kultakalamaljasta. Illan hämärtyessä Malja luo ympärilleen kodikkaan, pehmeän tunnelman.

 

 

 


Kommentoi


Huomaathan, että ylläpito hyväksyy kommentit, ennen niiden julkaisua.